Recenzia: Thermal Park Vrbov, Termálne kúpalisko vo Vrbove počas leta 2013

Hodnotenie čitateľov: / 32
SlabéVynikajúce 
Aby som návštevníkom stránky mojvrbov.sk priniesol čerstvé informácie o tom, ako to na kúpalisku vo Vrbove vyzerá, vybral som sa jeden pekný augustový víkend na kúpalisko do Vrbova. Toto leto som prešiel už viacerými kúpaliskami na Slovensku, ale bol som napríklad aj v Maďarskom Lipóte. Aj to bude možno dôvod, prečo túto recenziu pojmem trochu kriticky. Treba totiž porovnávať s konkurenciou no a tá nikdy nespí.






Thermal Park Vrbov 2013 - Termálne kúpalisko vo Vrbove v auguste 2013 - recenzia na www.moj-vrbov.sk
Thermal Park Vrbov 2013 - Termálne kúpalisko vo Vrbove v auguste 2013 - recenzia na www.moj-vrbov.sk Thermal Park Vrbov 2013 - Termálne kúpalisko vo Vrbove v auguste 2013 - recenzia na www.moj-vrbov.sk / Námestie
Moja cesta začínala na Kupeľskej ulici. Ľudia sa tu celkom snažia a domy aj priedomia sú celkom upravené. Na tejto ulici nájdete mnoho rodinných ubytovaní, aj penzión. Pešo som prešiel až do centra. Pochváliť treba obec za dobudovanie prechodu pre chodcov a chodníka uprostred obce. Upravené je aj námestie, ktoré je kompletne zrekonštruované. Na námesti pribudol aj novootvorený hotel, ktorý rovnako, prispel ku skrášleniu zrekonštruovaného maličkého obecného námestia. Pýchou obce je Vrbovský kostol sv. Serváca, ktorý sa týči vysoko nad ostatnými budovami v obci.
Thermal Park Vrbov 2013 - Termálne kúpalisko vo Vrbove v auguste 2013 - recenzia na www.moj-vrbov.sk Thermal Park Vrbov 2013 - Termálne kúpalisko vo Vrbove v auguste 2013 - recenzia na www.moj-vrbov.sk Thermal Park Vrbov 2013 - Termálne kúpalisko vo Vrbove v auguste 2013 - recenzia na www.moj-vrbov.sk
Počas cesty smerom na kúpalisko sa napriek dobudovaniu ciest a chodníkov, pobytu na hlavnej ceste nevyhnete. Chodník totiž v obci končí ešte pod kúpaliskom. K vchodu sa dostanete v lete - k spodnej bráne v podstate jednoducho, ale v prípade obdobia mimo sezóny, kedy je otvorený len hlavný vchod na kúpalisko, budete musieť vyjsť týmto kopcom smerom hore. Cesta je to úzka, ale je to hlavná cesta smerujúca do Spišskej Novej Vsi, takže nikdy nie je úplne prázdna. Neviem, čo bráni obci vybudovať riaden chodník až tam, ale je to trápne. Ak už teda vyjdete hore kopcom, tam si vás počká takáto krásna tabuľa, na obrázku vyššie, ktorá oznamuje, že tam je termálne kúpalisko Vrbov. Ináč by ste ho možno totiž ani nezbadali. Škoda, okrem jedného bilboardu, jedného cestného označenia a tejto tabule nenájdete moc informácií o tom, kam odbočiť. No a ak nakoniec odbočíte podľa tejto tabule, tak sa máte na čo tešiť...
Thermal Park Vrbov 2013 - Termálne kúpalisko vo Vrbove v auguste 2013 - recenzia na www.moj-vrbov.sk Thermal Park Vrbov 2013 - Termálne kúpalisko vo Vrbove v auguste 2013 - recenzia na www.moj-vrbov.sk Thermal Park Vrbov 2013 - Termálne kúpalisko vo Vrbove v auguste 2013 - recenzia na www.moj-vrbov.sk
Počká sai vás totiž takéto parkovisko. To vlastne ani nie je parkovisko, ale "rozrytá" lúka, na ktorej parkujú návštevníci kúpaliska. Nechápem a blahoželám všetkým, ktorý z tejto lúky po jemnom daždi svojimi vozidlami bezpečne vyjdú von. Preto odporúčam parkovanie pri hoteli Flipper a určite nie na tejto lúke. Samozrejme, pôvodné, obecné parkovisko pritom zíva prázdnotou... Je tak ťažké sa s obcou dohodnúť?

Thermal Park Vrbov 2013 - Termálne kúpalisko vo Vrbove v auguste 2013 - recenzia na www.moj-vrbov.sk Thermal Park Vrbov 2013 - Termálne kúpalisko vo Vrbove v auguste 2013 - recenzia na www.moj-vrbov.sk Thermal Park Vrbov 2013 - Termálne kúpalisko vo Vrbove v auguste 2013 - recenzia na www.moj-vrbov.sk
Tieto zábery nie sú historické, to sú zábery z leta 2013. Ako vidíte, veľa sa toho v starej časti nezmenilo. Práve naopak. Rozmýšľal som, kde sú tie rady, ktoré sa počas celej otváracej doby tiahli zo zeme až na špicu tobogánu. Ako mladí sme z rodičov žmýkali drobné, len aby sme sa mohli spustiť. Kde sú tí ľudia, ktorí v týchto priestoroch boli po trávniku naukladaní tak nahusto, že ich bolo treba prekračovať, aby som sa dostal k bazénu?

Thermal Park Vrbov 2013 - Termálne kúpalisko vo Vrbove v auguste 2013 - recenzia na www.moj-vrbov.sk Thermal Park Vrbov 2013 - Termálne kúpalisko vo Vrbove v auguste 2013 - recenzia na www.moj-vrbov.sk Thermal Park Vrbov 2013 - Termálne kúpalisko vo Vrbove v auguste 2013 - recenzia na www.moj-vrbov.sk
Takto už vyzerá oddychový bazén. V porovnaní s minulosťou ma potešila prítomnosť ležadiel, za ktoré nie je treba platiť. Okolo bazénov je priestor na to, aby si tam návštevníci mohli pokojne ležať a sledovať dianie na hladine bazénu.

  Thermal Park Vrbov 2013 - Termálne kúpalisko vo Vrbove v auguste 2013 - recenzia na www.moj-vrbov.sk Thermal Park Vrbov 2013 - Termálne kúpalisko vo Vrbove v auguste 2013 - recenzia na www.moj-vrbov.sk
Tu už sa nachádzame v "príplatkovej časti" - v zóne thermal. Tá je nová a naozaj pekná. Túto zónu oddeľuje od zóny "Leto" turniket no a príplatok, ktorý musíte zložiť na pokladni. V čase mojej návštevy bol poplatok za zónu "Leto" 9,50€ a za zónu "Thermal" 11,50€, samozrejme, jednalo sa o 4 hodinový pobyt. Cena sa mi, už po návštevách iných kúpalísk na Slovensku, ale ako som spomínal, aj v Maďarsku zdala vysoká. Nikdy som si to nejak neuvedomoval, ale keďže už nemám občiansky preukaz s trvalým pobytom vo Vrbove, zaplatil som plné vstupné. Boli sme dvaja a tak to bolo 23€. Hneď som sa vžil do kože mladých rodín, ktoré za pobyt celej rodiny zaplatia podľa mojich krátkych prepočtov s troma deťmi takmer 50€ na štyri hodiny... Termálne kúpalisko ale ponúka zľavu, pre rodičov s dvoma deťmi je to 50% zľava pre druhé dieťa. V prípade troch detí je to tretie dieťa zadarmo. Je to ale dostatočná zľava? Keď sa zhováram s ubytovateľmi vo Vrbove, preberáme ceny, kde záujemcovia o ubytovanie tlačia cenu za ubytovanie vo Vrbove naozaj nízko. Veď v letnej sezóne stojí ubytovanie vo Vrbove niekde aj menej ako 8€. Pritom ale, ak príde záujemca na dovolenku do Vrbova, za štyri hodiny zaplatí viac, ako za ubytovanie na noc. Myslíte, že je to vhodný pomer?

Thermal Park Vrbov 2013 - Termálne kúpalisko vo Vrbove v auguste 2013 - recenzia na www.moj-vrbov.sk Thermal Park Vrbov 2013 - Termálne kúpalisko vo Vrbove v auguste 2013 - recenzia na www.moj-vrbov.sk
Toto sú už zábery na bývalý plavecký bazén, dnes jeden oddychový a druhý plavecký bazén. Priestoru okolo bazénov je dostatok. Pre záujemcov o plávanie nie je vyhradená žiadna dráha, no počet ľudí v plaveckom bazénie nebol počas návštevy nejak veľký, aby si jeden nemohol slušne zaplávať.

Thermal Park Vrbov 2013 - Termálne kúpalisko vo Vrbove v auguste 2013 - recenzia na www.moj-vrbov.sk Thermal Park Vrbov 2013 - Termálne kúpalisko vo Vrbove v auguste 2013 - recenzia na www.moj-vrbov.sk Thermal Park Vrbov 2013 - Termálne kúpalisko vo Vrbove v auguste 2013 - recenzia na www.moj-vrbov.sk
Viacerí ubytovatelia, ale aj návštevníci Vrbova sa sťažujú, že kúpalisko nepriťahuje rodiny s ďeťmi. Áno, v bazénoch chýbajú vodné atrakcie, šmýkačky, vodné prúdy, vodná kolíska, či iné atrakcie, ktoré možno vídať na mnohých kúpaliskách. Vo Vrbovskom kúpalisku som ale objavil slušne vybavené detské ihrisko. Takže deti sa majú kde zabaviť aj mimo dvoch detských bazénov, ktoré sa nachádzajú neďaleko tohto ihriska.

Thermal Park Vrbov 2013 - Termálne kúpalisko vo Vrbove v auguste 2013 - recenzia na www.moj-vrbov.sk Thermal Park Vrbov 2013 - Termálne kúpalisko vo Vrbove v auguste 2013 - recenzia na www.moj-vrbov.sk
Na fotografiách je už vidieť spomínané detské bazény. O ich čistotu sa vždy veľmi dbalo (kedysi som na kúpalisku brigádoval). Teraz majú renovovaný povrch, takže prsty si deti pri celodennom naháňaní sa v bazénoch nezoderú tak ľahko. Trochu ma ale rozčúlila prítomnosť dospelých v detských bazénoch a postoj plavčíčky, ktorá to ignorovala, napriek nápisu priamo pri bazéne.

Thermal Park Vrbov 2013 - Termálne kúpalisko vo Vrbove v auguste 2013 - recenzia na www.moj-vrbov.sk Thermal Park Vrbov 2013 - Termálne kúpalisko vo Vrbove v auguste 2013 - recenzia na www.moj-vrbov.sk Thermal Park Vrbov 2013 - Termálne kúpalisko vo Vrbove v auguste 2013 - recenzia na www.moj-vrbov.sk
No a sme späť v zóne "Leto", konkrétne naspäť pri bazéne s tobogánom. Ten ako som v úvode spomína sa nejavil byť funkčný. Nebolo tam totiž ani nohy, napriek tomu, že podľa uvedených otváracích hodín mal byť v plnej prevádzke. Volejbalové hrisko počas mojej prítomnosti využívané nebolo, pochváliť treba aspoň za to, že ak niekto chce, zahrať sa môže. Samozrejme, ak má loptu...

Thermal Park Vrbov 2013 - Termálne kúpalisko vo Vrbove v auguste 2013 - recenzia na www.moj-vrbov.sk  Thermal Park Vrbov 2013 - Termálne kúpalisko vo Vrbove v auguste 2013 - recenzia na www.moj-vrbov.sk Thermal Park Vrbov 2013 - Termálne kúpalisko vo Vrbove v auguste 2013 - recenzia na www.moj-vrbov.sk
Na záver pridávam ešte zopár fotiek pôvodného tobogánu.
Mierne sklamaný musím povedať, že veľa veci sa na Vrbovskom kúpalisku nezmenilo. Pribudli napríklad slušné toalety, ako na poslednom obrázku, či uzamykateľné skrinky v areáli, kde si je možné odložiť nejaké doklady. Stánky s jedlom na kúpalisku sú, výber jedál ale nie je tak bohatý a relatívne drahý. Napríklad za 1,5l chladenej minerálnej vody sme zaplatili 1,5€.
Voda bola ako vždy výborná, ľudí na kúpalisku bolo tak akurát, aby ste sa tam cítili príjemne. A možno nebyť môjho pohľadu, ako človeka, ktorý má záujem, aby Vrbovské kúpalisko fungovalo ako hodinky, možno by som bol aj spokojný. Sklamali ma ale detaily, ktoré podľa mňa nie sú ani tak otázkou peňazí, ako skôr ukážkou snahy prevádzkovateľa. Môj názor rovnako formuje aj návšteva termálneho kúpaliska v Lipóte v Maďarsku, kde som, ako sa povie "oči otváral". Napriek všetkému, myslím, že Termálne Kúpalisko vo Vrbove stále má čo ponúknuť a nenáročnému klientovi bude vyhovovať po všetkých stránkach.

Teším sa na vaše komentáre, ktoré môžete pridávať nižšie:



 

Vrbov na facebooku: